Csöngei Önkormányzati Hírlevél - 2015. április

Az anyák napja világszerte megünnepelt nap, amelyen az anyaságról emlékezünk meg. A különbözõ országokban más és más napokon ünneplik, Magyarországon május elsõ vasárnapján.
Ezért ezzel a versel, szeretném az édesanyákat köszönteni.


Csak addig menj haza, amíg haza várnak,
Amíg örülni tudsz a suttogó fáknak,
Amíg könnyes szemmel várnak haza téged,
Amíg nem kopognak üresen a léptek.

Csak addig menj haza, amíg haza mehetsz,
Amíg neked suttognak a hazai szelek.
Hajad felborzolják, ruhád alá kapnak,
Nem engednek tovább, vissza - vissza tartnak!

Két karod kitárva - ahogy a szél is neki fut a fáknak,
Vállára borulhatsz az édesanyádnak!


Elmondhatod neki a JÓT, de a rosszat el Ne MONDD!
Ne tetézd azzal nagy kazlát a gondnak!

S ha majd az a ház már nem vár haza téged,
Mikor üresen kopognak a léptek,
Amikor a nyárfa sem súgja, hogy várnak,
Akkor is majd vissza, haza visz a vágyad.

Amíg azt a kaput sarkig tárják érted,
Amíg nem kopognak üresen a léptek,
Csak addig menj haza, amíg haza várnak,
Míg vállára borulhatsz az ÉDESANYÁDNAK!



Hírek

Elõször szeretnék beszámolni a zöldterületek fenntartásával kapcsolatban kapott kettõ ajánlatról. Az egyik nagyon magas volt, a másik pedig még magasabb. Ezért a testület úgy döntött, hogy beruházunk saját gépekre és közmunkában fogjuk ezt a tevékenységet végeztetni. Úgy döntöttünk, hogy a 65 év feletti egyedül élõ lakosok, ha jelzik a hivatalban az igényüket, akkor a házuk elõtt ingyen vehetik igénybe a fûnyírást. Természetesen azoknak az idõseknek és betegeknek, akik elõtt nincs fû, de az udvarukban van, azoknak igény szerint segíteni fogunk. A téli hó eltakarítással kapcsolatban pedig az Agrotanya Kft. vezetõjével Forintos István úrral egyeztetve pedig szerzõdést kötünk.

Most pár szóban beszámolnék az úthálózat javításával kapcsolatban történõ lépésekrõl. Egyelõre még senkivel nem kötöttünk szerzõdést. Sajnos a vasvári cég nem vállalt volna garanciát a munkára. Ezt pedig egy közel 9 millió forintos kiadás esetén nem vállalhatjuk be. Több ajánlatunk is van, de sajnos több cég csak kereskedni akar és próbálnak megvezetni bennünket. Az viszont már most látszik a beérkezõ ajánlatokból, hogy ez a pénz a teljes úthálózatra nem lesz elég. Egy-elõre úgy tûnik, hogy olyan 2500m2-ert lehet belõle felújítani. Tulajdonképpen tudjuk melyek a legrosszabb részek, így ezeket a részeket kell sürgõsen megcsináltatni. Sajnos fel kell állítani egy sorrendet, mert a húsz éve elhanyagolt utakat nem tudjuk egy év alatt helyrehozni. Ezt sajnos be kell látnunk. Nem szeretnénk elkapkodni semmit, ezért most még várjuk az ajánlatokat, mert csak komoly megbízható céggel szeretnénk szerzõdést kötni.

A járda felújítás az Ady utca elején tart. Onnét a fiúk József A. Utcában folytatják a sérült részek cseréjét. Elõször azt szeretnénk, hogy a falu fõ utcája legyen rendben és tulajdonképpen az anyagi kereteink is korlátozottak. A járdával kapcsolatban kell megemlítenem, hogy a Kálmán Gyula bácsin kívül megint voltak önzetlen emberek, akik segítettek bennünket. Patyi Tamás sem idejét, sem a gépeit nem kímélve segédkezett a még menthetõ járdalapok megmentésében és a törmelék elszállításában. Gál Lajos pedig adomány formájában járult hozzá a munkálatokhoz. Mindkettejüknek nagyon szépen köszönjük az önzetlen segítséget.

A falu fõutcáján virágosítás fog történni, már készülnek a virágtartók. Senkinek nem szeretnék kellemetlenséget okozni a virágtartókkal. A Dózsa és a József A. Utcában összesen 14 virágtartó felállítását terveztük. Természetesen már kifúrattam a tartók helyét, de esetleg akit zavarna a tartó az nyugodtan jelezze, és akkor felállítjuk máshol.
2015 04. 23-án Pék Tibor úr tart könyvbemutatót a kultúrházban 17 órakor.

Az elkövetkezõ idõszakban a tervezett programjaink a faluban: a falunapot június 20-án, a szüreti felvonulást október 10-én, az idõsek napi rendezvényünket pedig október 17-én tartanánk.

Ezúton szeretném köszönteni azokat a lakosokat, akik ebben a hónapban, ünneplik illetve ünnepelték a névnapjukat és születésnapjukat. Isten éltesse önöket még sokáig erõben, egészségben.

Tisztelettel: Nyéki Sándor
polgármester


Vissza a Hírlevelek listájához

Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge


 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Csönge Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Csönge Község Önkormányzata
Csönge, Dózsa György utca 23.
Telefon/Fax: (95) 395 001
e-mail: csonge.ph@gmail.com
Verzió: 1.0 béta
Adminisztráció
Impresszum Szerkesztő:
webmester@csonge.hu