Csöngei Önkormányzati Hírlevél - 2014. december

Véradók Köszöntése


Ezen alkalomból szeretném köszönteni önkéntes Véradóinkat, akik idõt és fáradságot nem kímélve jönnek a véradásokra és segítenek beteg embertársaikon. Jól tudom, hogy e pár sor köszöntõ ki sem fejezheti azt a mérhetetlen hálát, amit a felépülõk éreznek Önök iránt. Náhóczki János soraival köszönöm meg nevükben önzetlenül nyújtott segítségüket:

„Mi ez a pár csepp vér? Neked szinte semmi!
De másnak e néhány csepp, az életét jelenti.
Kevésbõl lesz sok, sokból pedig tenger,
S tengernyi vérrel már segíthet az ember.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Hírek

Szeretném tudatni önökkel, hogy a Zalaispa kiadta a 2015. évre érvényes hulladék-kezelési díjakat. Mellékelem a közszolgálati szerzõdés mellékletét.
Sajnos semmilyen beleszólásunk nincs a dolgokba. Viszont joguk van tudni, hogy az elõzõ vezetés 10 éves szerzõdést kötött a céggel. Azt majd az idõ dönti el, hogy ez az önök és a falu számára, elõny-avagy hátrány lesz. Viszont arra szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy a temetõi konténert azt kimondottan a temetõi hulladék kezelésére használjuk, mert a cég ezt „arany” áron üríti. Ha esetleg azt látják, hogy idegenek is ide hordják a szemetet, akkor azt kérem, tegyék szóvá, mert igaz, hogy az önkormányzat fizeti, de az önkormányzat pénze az az önök pénze is. Sajnos nagyon nehéz egyezkedni a céggel, mert tudom, sokan vannak úgy, akik nem laknak itt életvitelszerûen és mégis fizetniük kell a hulladék szállításért. Sajnos ezt a cég úgy értelmezi, ha már csak 1 m3 vízfogyasztás is volt az ingatlanban adott évben, akkor ott élnek is. Elég sajátos gondolkodás, de sajnos õk ezt az elvet vallják.


Ravatalozó takarítás

Már kezdettõl fogva nem értettem egyet azzal, hogy aki elveszíti szeretteit annak kelljen a ravatalozót takarítania, pedig annak a családnak van elég gondja, baja azon kívül is. Ezért senkinek nem kell a ravatalozót takarítania. Erre majd én megkeresem a megfelelõ megoldást.


Karácsonyi Köszöntõ

Karácsony közeledtével jobban vágyunk a csendre és a nyugalomra, megbékélünk embertársainkkal, önmagunkkal.
Ne gondoljunk a hétköznapok harcaira, zajaira, csendesedjünk el legalább erre a kis idõszakra és gondoljunk mindazokra, akik legközelebb állnak hozzánk: családunkra, szeretteinkre. Az összetartó család ápolja az ünnepelni tudás mûvészetét és átadja azt a következõ nemzedéknek. A karácsonyi csengõ a békességet, a szeretetet, az otthon melegét jelentse. Figyeljünk arra, hogy a szeretet ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon.
A karácsony nem csak ünnep, hanem érzés is. Az ünnepen az ember hajlandó félretenni az ellentéteket, és ha csak rövid idõre is, de békét köt embertársaival. Az ünnep szépségét nem az ajándékok nagyságával kell mérnünk, hanem olyan ajándékkal, amibõl mindenki részesülhet, amit mindenki adhat, ez pedig a szeretet.

Azt kívánom mindnyájuknak, hogy a szeretet és a vele együtt járó békesség tegye széppé az ünnepüket. Kívánom – akár egyedül, akár a szeretteik körében ünnepelnek –, segítse Önöket igazi kikapcsolódáshoz, testi, szellemi és lelki megújuláshoz, feltöltõdéshez, hogy az újesztendõt tiszta szívvel és újult erõvel kezdhessük el.
Engedjék meg, hogy ezen gondolatokkal kívánjak minden csöngei lakosnak szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag, boldog új esztendõt.
Nyéki Sándor
polgármester


Kedves Csöngeiek!
Legbensõségesebb ünnepünkhöz közeledve mindnyájuknak békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kíván:

Csönge Község Önkormányzata


Vissza a Hírlevelek listájához

Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge


 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Csönge Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Csönge Község Önkormányzata
Csönge, Dózsa György utca 23.
Telefon/Fax: (95) 395 001
e-mail: csonge.ph@gmail.com
Verzió: 1.0 béta
Adminisztráció
Impresszum Szerkesztő:
webmester@csonge.hu