Csöngei Önkormányzati Hírlevél- 2015 október

Csöngei
Önkormányzati Hírlevél

2015. október





Az erre az évre tervezett útfelújítások befejezõdtek. A Szabadság utca teljes hosszban felújításra került. A Rába utcában meleg aszfaltos kátyúzás történt, a Béke és az Ady utcában pedig 1729 m2 zúzott kõvel való kátyúzás történt. Már elõre gondolva a következõ évekre. Reményeim szerint a következõ évben a Béke utca felújítása fog megtörténni és további utcákban fog kátyúzás történni. Remélem, úgy alakulnak az elkövetkezõ években a bevételeink, hogy minden évben legalább egy utca elkészüljön teljesen.
Mivel szeretek „tiszta vizet önteni a pohárba”, ezért elmondanám, hogy a Szabadság utca felújítása 9.603 416 Ft-ba került. A többi út javítása pedig 2.399 856 Ft-ba.
Használják egészséggel.
Jövõre mindenképpen szeretnénk végre, a faluhoz méltó játszóteret kialakítani. Ha sikerül, akkor pályázati pénzbõl, ha nem akkor is meg fogjuk csinálni. Mivel közel 60 gyermek van a faluban, aki 14 éven aluli. Viszont ehhez az önök segítségét kérnénk. Javaslatokat várnánk a megfelelõ helyszín kiválasztására.
Mivel a választások óta eltelt egy év, ezért most összegeznék egy kicsit.
Kezdeném az elején.
- 2015. január 1-tõl csatlakoztunk a Kenyeri Közös Hivatalhoz. Ezzel közel 3 millió forintunk megmaradt és állandó ügyintézõ került a hivatalba.
- Felülvizsgáltuk az elõnytelen szerzõdéseket. Ezeket vagy lemondtuk, vagy újakat kötöttünk. Így közel 2 millió forintot sikerült megspórolni.
- Rendbe tettük a tûzvédelmi elõírásokat, felülvizsgáltattuk a tûzoltó készülékeket, ami közel 150 ezer forintba került.
- Kifizettük az OMS-nek a csatornázással kapcsolatos közel 2.5 millió forintos tartozást. Így a falut sikerült kitisztázni ebbõl a régóta húzódó ügybõl.
- Sikerrel pályáztunk Start mintaprogramra, melynek keretében közel 800 méter járda került felújításra cirka 2 millió forintértékben.
- Ugyancsak sikeres volt a Kulturális Közfoglalkoztatási Program is. Ennek keretében lett kulturális közfoglalkoztatottunk. A Nóra közremûködésével volt húsvéti játszóház, gyereknap, megalakult a Nyugdíjas Klub és tevékeny része volt az Idõsek napi rendezvény szervezésében is.
- Befektettünk gépekbe (traktor, fûkaszák), így a zöld területek rendben tartása saját gépekkel van gondozva. Ez szintén közel 1.5 milliós projekt volt.
- Sikeres volt a falu virágosítása program is.


- Közmunka program keretében több dolgot is sikerült megoldani. Többek közt a zöld terület gondozását, a hivatal rákötését a csatornahálózatra, az orvosi rendelõ tetõjének a rendbetételét, a kocsma udvari garázs felújítását, a kultúrházi színpad felújítását és még nagyon sok mindent. Sõt a foglalkoztatásuk keretében még egy újabb fûkaszát is vásárolhattunk, ami nekünk nem került semmibe.
- Létrehoztuk a falugondnoki szolgálatot. Ehhez autót is vásároltunk. Ezzel is megkönnyítve az idõs emberek életét. Örömmel mondhatom, hogy már egyre többen veszik igénybe ezt a szolgáltatást. A falugondnokunk Molnár Imre munkája, úgy érzem, ezt elfogultság nélkül mondhatom, egyre jobban meglátszik a falun.
- Sikeresek voltak a rendezvényeink (idõsek napja, mikulás, karácsony, nemzeti ünnep, falunap és civil szervezésben a szüreti felvonulás, majd a mostani idõsek napja). Én úgy érzem megmozdult a falu.
- Az utakról pedig már beszámoltam.
- Természetesen a térfigyelõ kamerarendszer pedig folyamatban van.
Túl vagyunk egy sikeres idõsek napján. Mivel a megemlékezésbõl sosem elég ezért most ezt a verset fogadják szeretettel.

Aranyosi Ervin
A nagyszülõk szeretete.

A nagyszülõk szeretetét felülmúlni nem lehet!
Bölcsességük jóra tanít minden apró gyereket.
Szeretettel pátyolgatja, van ideje játszani,
felnõttnek már igazából Õ sem akar látszani.
Tanult régi hibáiból, s jóvátenni van oka,
gyakorlatban érlelt tudást kap tõle az unoka.
Sokan hiszik, – elkényeztet – pedig életre tanít,
s nem akarja, más élje meg, rég elvesztett álmait.
Így hát, amit Õk adhatnak, felülmúlni nem lehet.
Kincset adnak a jövõnek: úgy hívják, hogy SZERETET!


Mivel az idén szeretnénk a faluban karácsonyi betlehemet és adventi koszorút, közös gyertyagyújtásokkal, ezért szeretnénk megkérni mindenkit. Segítsenek nekünk bármivel, akár egy gombbal, akár egy ötlettel, akármivel, hogy ez minél jobban megvalósulhasson. Ezzel kapcsolatban várunk mindenkit 10.29-én 14.00-kor a kultúrházban tartandó megbeszélésre. Elõre is köszönünk bármilyen segítséget.
Ezúton szeretném köszönteni azokat a lakosokat, akik ebben a hónapban, ünneplik illetve ünnepelték a névnapjukat és születésnapjukat. Isten éltesse önöket még sokáig erõben, egészségben.

Tisztelettel:
Nyéki Sándor
polgármester


Vissza a Hírlevelek listájához

Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge


 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Csönge Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Csönge Község Önkormányzata
Csönge, Dózsa György utca 23.
Telefon/Fax: (95) 395 001
e-mail: csonge.ph@gmail.com
Verzió: 1.0 béta
Adminisztráció
Impresszum Szerkesztő:
webmester@csonge.hu