Csöngei Önkormányzati Hírlevél - 2015. május

Szeretném értesíteni a tisztelt lakosságot, hogy pályázatot nyújtottunk be az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból nyújtandó, a vidéki gazdaság és a lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére, falubuszra.
6. § (1) A 2. § (1) bekezdésében foglalt tevékenységekhez kapcsolódóan a támogatás mértéke az összes elszámolható kiadás 100 százaléka.
(2) Egy támogatási kérelem keretében a támogatás alapját képezõ elszámolható nettó kiadások összege az alábbi
gépjármû-kategóriák esetében:
a) terepjáró személygépjármû esetében legfeljebb 5 000 000 forint;
b) mikro- és kisbusz esetében kevesebb, mint 8 000 000 forint
---------------------------------------------------------------------
Tájékoztatom a lakosságot, hogy 2015.05.15-17. között az MNASZ Terep Rallye szakágának, valamint az FIA Közép-Európai Terep-Rally Zóna Bajnokság Sorozatának, valamint a FIM-Europe Baja Európa Bajnokság Motorosoknak és Quadosoknak, Riverside Baja elnevezéssel megrendezésre kerülõ autó- és motorverseny tart a község határában.
Szeretném a gazdákat arra kérni, hogy a Cseren és a Mihályfai úton ebben az idõpontban figyelmesen közlekedjenek, mert lesznek olyan szakaszok amelyek a verseny miatt le lesznek zárva.
Megértésüket elõre is köszönöm!
Egy fontos pontot kiemelnék az együttmûködési megállapodásból ami önöket érintheti.
„A versenyt követõ pályabejárás alkalmával felmért és kifejezetten a rendezvény következtében keletkezett károkat helyreállítja, a verseny által használt és esetleg megrongálódott földutak helyreállítását 30 napon belül elvégzi.”
---------------------------------------------------------------------
Nagy örömömre szolgál, hogy elindult Csönge Község Honlapja. Végre elérhetõek vagyunk a világhálón is. A legfontosabb információk, rendeletek, jegyzõkönyvek, hírek, aktualitások elérhetõek az oldalon. A honlapunk elérhetõ a csonge.hu címen.
Hálás köszönetemet szeretném kifejezni Kovács László úrnak aki nekünk ezt az igényes honlapot készítette.
---------------------------------------------------------------------
Fûnyírással kapcsolatban. Sokan félreértelmezték az elõzõ hírlevélben leírtakat. Az udvarokban csak abban az esetben történhet fûnyírás, ha valaki valóban olyan betegségben szenved. Sajnos van olyan, aki pacemakerrel él, illetve olyan mozgáskorlátozott, aki ezt a tevékenységet ellátni nem tudja. Az, ha valakinek csak fáj a lába vagy éppen náthás, az mindennapos betegség. Tudtommal eddig sem nyírta le az önkormányzat mindenkinél a füvet. Jó lenne, ha ezt néhányan egy kicsit komolyabban értelmeznék és a realitások talaján maradnánk. A betegségekkel nem illik komolytalankodni. Köszönöm.
---------------------------------------------------------------------
Napvilágot látott egy hír, mely szerint az óvoda a Kenyeri óvoda tagóvodája lesz.
Elõre bocsátom: errõl nem volt döntés, sõt hivatalos és nem hivatalos egyeztetés sem.
A realitások talaján kell maradni, mert azt sokáig a falu nem bírja, hogy közel 11 milliós „lyukat” kell az óvoda mûködése miatt betömni. Ezt a sok milliós hiányt az alacsony gyermeklétszámból (9 fõ) adódó kismértékû állami támogatás, és az óvónõi létszám (2,5 fõ) nagyon magas illetménye és azok járuléka adja. Az óvodavezetõnek heti 12 órát kötelezõ a gyermekek mellett tölteni. Ez a jelen állapotban azt jelenti, hogy az óvodavezetõ mellett állományba lévõ 1 fõ óvónõ órája kevés az óvoda nyitva tartásához. 2013-ban ezért az offai óvodából az egyik óvónõ részmunkaidõben még Csöngén dolgozik, melyért Csönge Község Önkormányzata plusz pénzt fizet.
A tagóvoda esetében nem lenne óvodavezetõ és 2 fõ óvónõ bõven elegendõ lenne a mûködéshez, sõt helyettesítéseket is el tudna látni, nem kell plusz pénzeket fizetni. Igen, ez egy lehetõség lenne, de amíg nem ismerjük a jövõ évi számokat addig az is marad.

Viszont, ha így lenne, akkor a szülõk és legfõképpen a gyermekek ebbõl nem vehetnek észre semmit. Meg kell vizsgálni a lehetõségét annak, hogy ez a veszteség hogyan csökkenthetõ.
Megszûnésrõl soha nem is volt szó.
---------------------------------------------------------------------
Lakossági kérésre most mellékelnék egy kivonatot az érvényes avar és kerti hulladék égetés szabályairól. Lásd. a rendeletek között.

Fontos
A hivatal nyitvatartási ideje nem változik. Viszont amiatt,hogy a munka gördülékenyen menjen és mégse legyen átjáróház, mert itt a könyveléshez,a pénzügyek intézéséhez komoly figyelem kell.
Továbbra is lehet másoltatni ( orvosi papírokat,okmányokat,hivatalos iratokat), de ez ezentúl a kultúrházban a régi KISZ helységben történik,természetesen továbbra is ingyenesen.
Az ügyfélfogadás ideje így módosul:
Hétfõ : 08.00- 12.00 , 13.00-14.00
Kedd : 13.00- 14.00
Szerda: 08.00- 12.00 , 13.00-14.00
Csütörtök : 13.00- 15.00
Péntek: 08.00- 10.00

Remélem ez nem okoz Önöknek problémát,de mindenképpen fontos,hogy az ügyfélfogadás mellett a munka is gördülékenyen menjen. Természetesen halaszthatatlanul fontos ügyekben azonnal lehet jönni. Én bármikor elérhetõ vagyok. Sõt, szívesen fogadom az építõ jellegû kritikákat,észrevételeket, javaslatokat amik a falu fejlõdését szolgálják.

Tisztelettel:

Nyéki Sándor


Vissza a Hírlevelek listájához

Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge
Magyar Falu Program, Csönge


 
IMPRESSZUM, SZERZŐI JOGOK:
Csönge Község Önkormányzat hivatalos honlapja

ÜZEMELTETŐ
Csönge Község Önkormányzata
Csönge, Dózsa György utca 23.
Telefon/Fax: (95) 395 001
e-mail: csonge.ph@gmail.com
Verzió: 1.0 béta
Adminisztráció
Impresszum Szerkesztő:
webmester@csonge.hu